Guitar lessons

English information coming soon. Lessons are held in Groningen or online, in Dutch or English.

Na jarenlange toewijding aan mijn instrument en mezelf steeds meer te verdiepen in de rijke wereld van de gitaar bij tal van docenten is er natuurlijk niets mooier dan al de opgedane kennis  en mijn eigen inzichten door te geven aan en te delen met een nieuwe generatie gitaristen of eenieder die zich verder wenst te vervolmaken in de gitaar.

Ik heb ondertussen al jaren ervaring opgedaan als docente, o.a. aan een muziekacademie. Tijdens mijn lessen staan het plezier en liefde voor muziek dan ook centraal en dat alles op een ontspannen, losse manier! Bij mij kun je terecht als je wil starten met klassieke gitaar en het instrument wilt leren kennen of al wat verder staat en je honger naar nieuwe technieken, stukken... niet meteen te stillen valt!

Bij nieuwe leerlingen start ik in het algemeen met het opbouwen vanuit dezelfde basisvaardigheden en kennis. Die wordt geleidelijk aan opgebouwd en steeds in de praktijk aangeleerd met de gitaar. 

Het aanleren van de correcte techniek en lichaamshouding, samenhangend met het "waarom" zijn voor mij van onontbeerlijk belang om zo in staat te zijn op termijn een vlotter en efficiĆ«nter leerproces door te maken. Maar ook al lijkt alle begin iets moeilijker en technisch, voor je het weet, speel je bekende deuntjes op je gloednieuwe instrument! 

Stap voor stap maak je kennis met de oneindige mogelijkheden, het uitgebreide kleurenpalet en dynamische range van het instrument. 

Voor wie het zich ondertussen al af vroeg, ook akkoorden en slagtechnieken kunnen worden aangeleerd!

Als leuk extraatje wordt er zeker ook aandacht besteed aan ensemblespel in de mate van het mogelijke, zijnde met mij of met medeleerlingen wanneer dat lukt.

Eenmaal op hoger niveau, verkennen we samen het gitaarrepertoire. In overleg kiezen we samen stukken uit naar je technisch kunnen en eigen muzikale voorkeur. Hierbij staan we zeker stil bij de grote namen en klassiekers in de gitaarwereld.

Ik vind het fijn om samen jouw persoonlijk traject uit te stippelen waardoor jij het beste uit jezelf kunt halen!

Wist je trouwens dat klassieke gitaar een uitstekende basis vormt voor alle andere genres muziek? Kun je dit, wees er dan maar zeker van dat de stap naar elektrische, akoestische of eender welk genre een stuk gemakkelijker wordt!

Lessen gaan bij voorkeur op wekelijkse basis door om een vlotte start en vooruitgang, zeker bij beginners, te garanderen. Standaard duurt een les een halfuur, maar kan in overleg aangepast worden naar jouw voorkeuren. Het is zeker mogelijk om lessen met 2 of meer leerlingen in te plannen.

Normaliter gaan lessen bij mij door, maar het is zeker mogelijk om tot bij jou te komen!

Nieuwsgierig geworden naar dit prachtige instrument? Aarzel dan niet om mij te contacteren!

Een proefles is geheel GRATIS! :)